Location2018-12-15T10:49:39+02:00

Καλώς Ήρθατε στη Λήμνο

Λήμνος, σταυροδρόμι πολιτισμών από την αρχαιότητα έως σήμερα, νησί του Ηφαίστου, και η πατρίδα του πεντάθλου.

Το ηφαιστιογενές τοπίο της Λήμνου διαθέτει μία μοναδική ποικιλομορφία, που όμοιο του δύσκολα συναντά κανείς σε άλλη περιοχή της Ελλάδος, καθώς το συνθέτουν μοναδικές λιμνοθάλασσες, υδροβιότοποι, απέραντοι αγροί και καλλιέργειες, φυσικά λιμάνια και όρμοι, αμμοθίνες, ιαματικές πηγές, απολιθωμένο δάσος, μοναδικές ακρογιαλιές, και πλούσια αρχιτεκτονική.

Το ξενοδοχείο Αιθάλεια είναι κτισμένο 2 χλμ. από το παραθαλάσσιο χωριό του Μούδρου με θέα τον ομώνυμο ιστορικό κόλπο του. Η τοποθεσία είναι ιδανική καθώς συνδυάζει τη μοναδικότητα του φυσικού πλούτου της περιοχής και την εύκολη πρόσβαση σε εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ, κλαμπ, τράπεζες, ταχυδρομείο και της τοπικής αγοράς του Μούδρου.

Ο κόλπος του Μούδρου είναι ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια της χώρας και αποτελεί σπουδαίο θαλάσσιο βιότοπο μεγάλης οικολογικής σημασίας. Στην παραλία του χωριού είναι το εμπορικό λιμάνι, το καινούριο αλιευτικό καταφύγιο και η μαρίνα. Στην παραλία επίσης φιλοξενούνται κάθε χρόνο σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις. Στο βόρειο λόφο του Μούδρου βρίσκονται τα ερείπια του Κάστρου που ονομάζεται Παλιόκαστρο και καταστράφηκε από τους Βενετούς το 1656.

Τα αξιοθέατα του Μούδρου περιλαμβάνουν την εκκλησία των Ταξιαρχών, το συμμαχικό κοιμητήριο (ANZAC) καθώς επίσης και η εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Ο παραλιακός δρόμος οδηγεί στην παραλία του Αγίου Παύλου με με το ομώνυμο εκκλησάκι του. Συνεχίζοντας παραλιακά συναντάει κανείς το Κουκονήσι, μία νησίδα στην οποία έχει εντοπιστεί σημαντικός προϊστορικός οικισμός ισοδύναμος της Πολιόχνης και σύγχρονος με κάποιες φάσεις της. Οι σημαντικότεροι αρχαιολογικοί τόποι του νησιού είναι η Πολιόχνη, το Καβείριο και η Ηφαιστεία. ‘Ολοι βρίσκονται  σε κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο Αιθάλεια.
Κατά τη διάρκεια της διαμονής σας, μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε τις φημισμένες παραλίες του νησιού. Από τις πιο όμορφες ακρογιαλιές είναι οι αμμώδεις παραλίες του Μούδρου Χαβούλη και Φαναράκι, η κοσμοπολίτικη παραλία Εβγάτης στον Κοντιά και η παραλία του Θάνους. Άλλες αξιόλογες επιλογές είναι η Νευτίνα στο Κοντοπούλι, το Κέρος στην Καλλιόπη και το Γομάτι με τις γειτονικές Αμμοθίνες.
Η Λήμνος γεωγραφικά τοποθετείται σε ίση σχεδόν απόσταση από τον Ελλήσποντο και το Άγιο Όρος. Η γεωγραφική της θέση έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ιστορική της πορεία, από την Αργοναυτική εκστρατεία, όταν ο Ιάσωνας με τους Αργοναύτες σταμάτησαν στη Λήμνο και φιλοξενήθηκαν από τη βασίλισσα Υψιπύλη, μέχρι και τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν το νησί και συγκεκριμένα ο κόλπος του Μούδρου αποτέλεσε ορμητήριο των συμμάχων κατά την προσπάθεια τους να πλήξουν την Καλλίπολη.
Δύο περίπου χιλιόμετρα νότια του Κότσινα υπήρχε μέχρι τους ιστορικούς χρόνους, το Ηφαίστειο Μόσυχλος. Εξαιτίας των καπνών του ηφαιστείου ο Όμηρος ονόμαζε την Λήμνο ‘Αιθάλεια’.
Η Λήμνος τραγουδήθηκε από τον Όμηρο, ο οποίος τη χαρακτηρίζει «γαιάων απασέων φιλτάτη». Όχι άδικα. Το νησί παραμένει φιλόξενο με φιλικούς ανθρώπους που θα σας χαρίσουν απλόχερα το χαμόγελο τους και θα γεμίσουν τις διακοπές σας με πολύτιμες στιγμές.

Διαδραστικός Χάρτης

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΗ

Χάρτης της Λήμνου

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΗ

Mεταβείτε στην προβολή της επιφάνειας εργασίας για εμφάνιση του διαδραστικού χάρτη.

Hotel Ethaleia