Δραστηριότητες

Περιπέτεια ή ηρεμία, υπάρχουν δραστηρότητες για όλους.

Activities2018-12-15T10:49:16+02:00

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ + ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

Kite Surfing & Windsurfing

Παραλία Κέρους: ιδανικός προορισμός για έμπειρους αλλά και αρχάριους αναβάτες. Το Κέρος συνδυάζει τα ήρεμα, ζεστα νερά με τις άψογες συνθήκες ανέμου για μια απολαυστική εμπειρία. Στην παραλία του Κέρους υπάρχουν σχολές όπου θα σας μυήσουν στο kite και  στο windsurf και θα νοικιάσετε τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Για μαθήματα και περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας.

Birdwatching

Ο υγρότοπος της Αλυκής – Χορταρόλιμνης (ενδιάμεσα Κοντοπούλι και Παναγιάς) είναι τόπος ανάπαυσης και διαχείμασης για πολλά είδη αποδημητικών πουλιών. Η ορνιθοπανίδα της περιοχής αποτελείται από περισσότερα από 30 αποδημητικά και ενδημικά είδη. Με λίγη τύχη μπορείτε να δείτε ένα μεγάλο αριθμό των φλαμίνγκο.

φωτογραφίες: Richard Brooks

περισσότερες πληροφορίες: Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία

ANZAC στη Λήμνο

Η Λήμνος αποτέλεσε τη βάση για την εκστρατεία της Καλλίπολης, ενώ ο κόλπος του Μούδρου ήταν ενδιάμεσος σταθμός για τις ναυτικές επιχειρήσεις, τόπος εκπαίδευσης και ανεφοδιασμού. Η συνθήκη του Μούδρου μεταξύ των Συμμάχων και τις Οθωμανικής αυτοκρατορίας υπεγράφη στον ομώνυμο κόλπο πάνω στο HMS Agamemnon to 1918.

Το ξενοδοχείο Αιθάλεια βρίσκεται στη περιοχή που είχαν στρατοπεδεύσει οι Γαλλικές δυνάμεις και απέχει 5′ από τα συμμαχικά νεκροταφεία που αποτελούν παγκόσμιο μνημείο και δέχονται κάθε χρόνο εκατοντάδες επισκέπτες.

περισσότερες πληροφορίες: Lemnos Gallipoli Commemorative Committee

Πεζοπορία και Ξενάγηση ερμηνείας

Περπατήστε στη Λήμνο, ένα νησί γνωστό ως τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, προστατευόμενο για την αξία του πολιτιστικού και φυσικού του περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε θεματικές διαδρομές και ανακαλύψτε μέσα από την ξενάγηση ερμηνείας, πώς έχει αναπτυχθεί ο δεσμός μεταξύ ανθρώπων και φύσης σε αυτό το νησί. Συνδυάστε την πεζοπορία, τη γνώση και την ευχαρίστηση σε μια ολοκληρωμένη εμπειρία που αξίζει να τη μοιραστείτε με τους δικούς σας ανθρώπους.

περισσότερες πληροφορίες: naturetraveller.gr

Hotel Ethaleia